Srbija

Sreda, 19.09.2007.

15:45

Goran Ješić savetnik za investicije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić imenovao je Gorana Ješića za savetnika za direktne investicije.

Izvor: FoNet, Beta

Default images

Ješić, koji će raditi na jačanju saradnje sa stranim investitorima, je na političkoj sceni Srbije od 1996. godine, kada je u Inđiji osnovao opštinsku organizaciju Građanskog saveza Srbije, da bi u septembru 2000. godine bio izabran za odbornika Skupštine te opštine.

U oktobru 2000. godine, Ješić je izabran za predsednika opštine Inđija, a na toj poziciji je i sada, kao najmlađi predsednik neke opštine u Srbiji. Ješić je tokom šestogodišnjeg mandata "privukao veliki broj domaćih i više stranih investitora i smanjio stopu nezaposlenosti te sremske opštine", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije.

Komentarišući imenovanje Gorana Ješića, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da je uveren da će Ješić "nastaviti da privlači strane investitore da ulažu u celu zemlju, kao što je to do sada, sa puno uspeha, činio za Inđiju."

Zahvaljujući naporima Ješića na privlačenju investicija, kaže se u saopštenju, Inđija je na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji, jer je samo u poslednje tri godine privukla više od 300 miliona evra stranog investicionog kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: