Računari 7

18.05.2024.

15:45

Intel olakšava deljenje podataka između dva računara

Intel se sprema da predstavi Thunderbolt Share – novu tehnologiju deljenja podataka.

Izvor: B92

Intel olakšava deljenje podataka između dva računara
Mrklong / Shutterstock.com

Podeli:

Nova tehnologija će korisnicima omogućiti lako deljenje displeja, tastatura, miševa i podataka između računara, a sve uz pomoć Thunderbolt tehnologije.

Pomenuta tehnologije prioritet daje brzini, bezbednosti o jednostavnosti, a Intelova namera je da postavi novi standard za povezivanje između uređaja.

Ovo rešenje koristi brze i efikasne "PC-to-PC" konekcije, omogućavajući korisnicima da lako dele podatke i uređaje. Takođe, Thunderbolt Share omogućava da uređaji koji su Thunderbolt-kompatibilni lakše komuniciraju sa više računara.

Nije poznato da li će Thunderbolt Share podržavati prenos podataka sa eksternih GPU-ova na sekundarne PC uređaje, što bi proširilo upotrebu tehnologije.

Intel je potvrdio da su proizvođači, među kojima su MSI, Lenovo, Acer, Razer, Kensington, Belkin, Promise Technology i Plugable, dobili licence za implementiranje ove tehnologije.

Thunderbolt Share je dizajniran da podržava Thunderbolt 4 i 5 tehnologije, a kompatibilan je sa Windows operativnim sistemom.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

23 h

Podeli: