Aktuelno 17

19.05.2024.

10:00

Zbogom tri cilindra: Seat predstavio redizajnirani Leon FOTO

Jedna od najvažnijih novina je izbacivanje trocilindraša iz ponude.

Izvor: B92

Zbogom tri cilindra: Seat predstavio redizajnirani Leon FOTO
Seat

Podeli:

Restilizacijom Leona, Seat je potvrdio da ipak ostaje u igri. Predstavljeno je nekoliko unapređenja, od kojih se najznačajnije odnose na nove pogone i interfejs multimedijalnog sistema.

Kompaktni španski hečbek zadržava konvencionalne motore u svojoj ponudi, uključujući dizel motor.

Seat

Na raspolaganju je sedam pogosnkih opcija u rasponu od 115 KS do 204 KS.

Bazični model pogoni 1.5 TSI motor koji zamenjuje 1.0 trocilindarski motor. Proizvodi 115 KS (+5 KS), dok obrtni moment  iznosi 220 Nm (+20 Nm). motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

Seat Leon je dostupan i sa dve "lake" hibridne verzije sa tehnologijom  48V (eTSI). U pitanju su 1.5-litarski benzinci sa 115 KS i 150 KS, isključivo u kombinaciji sa 7-stepenim DSG menjačem.

Seat

U ponudi je i nova generacija eHybrid motora (plug-in hibrid) sa 204 KS i 350 Nm. Hibridni pogonski sistem se sastoji od 1.5 TSI (150 KS) benzinca, elektromotora snage 115 KS i litijum-jonske baterije kapaciteta 19,7 kWh.

Seat navodi da je maksimalni čisto električni domet ovog vozila 100 km, kao i da baterija može da se puni snagom do 50 kW.

Dizelaš je poznati 2.0 TDI.

Seat

Najveća novost u putničkoj kabini je digitalizacija sa novim i poboljšanim interfejsom multimedijalnog sistema. Digitalna instrument tabla sada ima veći standardni ekran od 10,4 inča, dok je dostupan i opcioni 12,9 inčni ekran infotejnmenta, oba sa retro osvetljenim klizačem, kao na osveženom Golfu.

Na kraju, tu je i bežični 15-vatni sistem za punjenje smartfona sa funkcijom hlađenja.

Seat

Što se tiče kozmetičkih promena na spoljašnjosti, primetni su opcioni matrix LED farovi, koji su prvi put dostupni u ovom modelu.

Restilizovani Seat Leon kreće u proizvodnju do kraja meseca. Cene će biti objavljene naknadno.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: