Srbija 0

19.05.2024.

9:27

Stiže paket pomoći za penzionere

Oko 55.000 penzionera u Srbiji od sutra će moći da podignu svoje solidarne pakete, koji su obezbeđeni iz kase Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Izvor: Kurir.rs

Stiže paket pomoći za penzionere
Shutterstock/fizkes

Podeli:

Imena seniora koji su dobili ovu pomoć objavljena su na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija, kao i filijala Fonda PIO.

Prema Pravilniku pravo da se prijave su imali samo najugroženiji korisnici penzije. Udruženja će na lokalnom nivou obavestiti penzionere o dinamici podele, a kako naglašavaju iz PIO spisak je u odnosu na prošlu godinu duži za oko 15.000 imena, piše Kurir.

Osnovni kriterijum za dodelu paketa za ovu godinu je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos), a prioritet su imali i korisnici stariji po godinama života.

Šta se sve nalazi u paketu?

Paketi solidarne pomoći će se od sutra isporučiti na 176 lokacija u Srbiji, svaki paket mora biti isti, a glavni kriterijum za nabavku je cena.

Sadržaj paketa će biti sledeći:

Kuhinjska Tuzlanska so, kilogram
Šećer kristal kilogram, Crvenka
Brašno T500 kilogram, Danubius (dva komada)
Ulje suncokret (litar), Dijamant
Pirinač kočanski 400 grama
Testenina pužići 400 grama Grano doro
Supa kokošija 65 grama Yumis
Tunjevina komadi u suncokretovom ulju 160 grama Ocean
Bebi sapun sa pantenolom, glicerinom i uljem nevena, Nevena, 78 grama
Zubna pasta triple action 75 mililitara Colgate
Deterdžent Duel – đurđevak 3 kilograma

Izmenama Pravilnika o društvenom standardu iz marta ove godine predviđeno je da se solidarna pomoć dodeljuje u vidu jednoobraznih, standardizovanih paketa. Za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio sredstva u visini od 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

21 h

Podeli: