Srbija 0

18.05.2024.

18:30

"Uzmi račun i pobedi" – dodeljeni stanovi u Beogradu: Ovo su dobitnici

U okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" večeras su izvučeni potencijalni dobitnici jednoiposobnog i dvosobnog stana u Zemunskim kapijama – Dragan Radenović i Mirjana Milovanović. Mesta prometa su Beograd i Ćićevac.

Izvor: RTS

"Uzmi račun i pobedi" – dodeljeni stanovi u Beogradu: Ovo su dobitnici
Robert Kneschke/Shutterstock

Podeli:

Potencijalni dobitnik Mirjana Milovanović

Potencijalni dobitnik dvosobnog stana u Zemunskim kapijama je Mirjana Milovanović.

Mesto prometa računa je Ćićevac, Rasinski okrug, a visina dobitnog računa je 2.133 dinara. Račun je plaćen bezgotovinski.

Potencijalni dobitnik stana je Dragan Radenović

Izvučeni brojevi koji su iznedrili prvog dobitnika su 727618 koji predstavljaju deo alfanumeričkog koda. Nakon toga izabrana su dva slova pritiskanjem na taster, a to su AM.

Jednoiposobni (47 kvadrata) stan je osvojio Dragan Radenović. Čeka se izvlačenje dobitnika dvosobnog stanau Zemunskim kapijama. Dragan Radenović je platio račun 1.502 dinara i zbog toga i osvojio stan.

Podsetimo, pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali je naglasio da je za Vladu Republike Srbije ova nagradna igra veoma važna jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije koja donosi štetu celom društvu.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja. Unosom u aplikaciju, svaki fiskalni račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na nalogu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr.) dobija se i još jedan dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi ravnopravno učestvuju u javnim izvlačenjima.

O nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"

Vlada Srbije je, uz podršku NALED-a, pokrenula novi, šesti ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", koja se sa uspehom organizuje još od 2017. godine.

Cilj priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i jačanje motivacije za poštovanje propisa, dalje jačanje fiskalne discipline i podsticanje bezgotovinskog plaćanja kao jednog od instrumenata u borbi protiv sive ekonomije.

Svi građani koji žele da učestvuju u novom ciklusu nagradne igre moraju da otvore nalog na aplikaciji "Uzmi račun i pobedi". Nalozi otvoreni za prethodni ciklus nagradne igre i svi poslati računi iz 2023. su obrisani.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koji su poslali najmanje jedan fiskalni računi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

16 h

Podeli: