Aktuelno 18

18.05.2024.

18:00

Jedna od najboljih ovogodišnjih serija dobija nove sezone

Nakon glasina o potencijalnoj drugoj sezoni, serijal Shogun je zvanično produžena za drugu i treću sezonu, potvrdio je The Hollywood Reporter.

Izvor: Index.hr

Jedna od najboljih ovogodišnjih serija dobija nove sezone
Profimedia

Podeli:

Televizijski kanal FKS, servis za striming Hulu i James Clavell Estate udružuju snage za drugu i treću sezonu hvaljene serije. U toku je potraga za scenaristima koji će na leto početi da pišu novi scenario. Kreatori serije Džastin Marks i Rejčel Kondo, izvršni producent Mihaela Klavel i zvezda serije Hirojuki Sanada uključeni su u razvoj novih sezona.

Šogun je druga adaptacija istoimenog istorijskog romana Džejmsa Klavela iz 1975. Prva adaptacija bila je mini serija iz 1980. sa Ričardom Čemberlenom u glavnoj ulozi. Miniserija iz 80-ih više se fokusira na lik Džona Blektorna, dok se novija serija fokusira na prikazivanje Japana u 17. veku.

Radnja serije smeštena je u 1600. godinu i prati pilota Džona Blektorna, koji plovi u Japan mesecima pre legendarne bitke kod Sekigahare. Blektorn je došao u Japan da se suprotstavi Portugalcima, koji su godinama dominirali trgovinom u istočnoj Aziji. Ali njegove planove poremetio je sastanak sa Jošijem Toranagom, najmoćnijim u Japanu.

Lik Džona Blektorna inspirisao je istraživač Vilijam Adams, prvi Englez koji je došao u Japan. Toranaga je inspirisan šogunom Tokugavom Iejasuom, koji je ujedinio Japan nakon perioda velikih ratova.

Šogun je ocenjen sa 99 procenata na Rotten Tomatoes-u.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: