Politika 22

19.05.2024.

10:12

Vučić o stavu Crne Gore: "Prljava igra koja je trebalo Srbiji da zapuši usta"

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je u nedelju ujutru da stav Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici nije nešto što se prvi put dešava, a da se uvek Srbija optužuje za agresiju iako je zapravo trpi.

Izvor: B92

Vučić o stavu Crne Gore: "Prljava igra koja je trebalo Srbiji da zapuši usta"
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

"Nije to prvi put, Crna Gora je priznala i nezavisno Kosovo", rekao je na početku Vučić. 

Vučić je komentarisao i da ga ne iznenađuje to što hrvatski mediji pišu negativno o njemu jer, kako kaže, tada najbolje prodaju novine. 

"U tome učestvuju ljudi iz Srbije, regionalne platforme za rušenje Srbije su uvek postojale. Vijesti su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama. Oni kažu umerena doza agresivnosti. A ja sam rekao da se ne mešamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Ambasadori im se mešaju u to ko će im biti u vladi. Mi poštujemo susede i međunarodno pravo, ne mogu uvek da razumem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i sa kim su pregovarali oko toga, izneću u petak po povratku  iz Njujorka", rekao je Vučić.

Kako je rekao, bila je to "prljava igra koja je trebalo Srbiji da zapuši usta".

Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

"Ako je tako, ša će vam rezolucija. Sv isu već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku reč. Neko je to radio jer je hteo soppstvenu savest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integriter Crne Gore i povelje u UN, već ona. Nije Srbija donela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu. Kada sve to uradite jednoj zemlji i što smo rekli da nismo oduševljeni time, mi smo ti koji vršimo agresiju? Stanete i zapitate se i dokle to ludačk iinverzno ponašanje, te laži mogu da idu", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: