Aktuelno 5

18.05.2024.

16:30

Cadillac se širi na evropsko tržište, evo kojim modelom debituju

Cadillac se širi na evropsko tržište.

Izvor: Indeks

Cadillac se širi na evropsko tržište, evo kojim modelom debituju
Cadillac

Podeli:

Prvi korak je pokretanje direktne onlajn prodaje potpuno električnog SUV-a Lyriq, što će početi u Nemačkoj, nakon što je ranije ovaj automobil predstavljen u Švajcarskoj, Švedskoj i Francuskoj. 

Cadillac planira širenje i na britansko tržište u budućnosti. Dolaskom u Nemačku želi da konkuriše nemačkim premijum rivalima poput Mercedesa i Audija, jednostavnim dizajnom i cenama.

Američki proizvođač probaće za 80.500 eura da "pomete" konkurenciju, tako što će ponuditi veću snagu (520 KS naspram Mercedesovih 402) i domet (690 km naspram Mercedesovih 594) u poređenju sa Mercedesom EQE 500 čija je cena oko 100.000 evra. 

Uprkos konkurentnoj ceni i funkcijama kao što su napredna pomoć pri vožnji i kožna sedišta kao standard, početna prodaja u Evropi bila je spora, sa samo sedam registracija u prvom kvartalu.

Lyriq će biti izložen u ključnim nemačkim gradovima, uključujući Berlin, Minhen i Keln, sa posebnim izložbenim salonima nazvanim Cadillac City u Frankfurtu i Hamburgu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: