Srbija

Sreda, 13.12.2006.

17:14

Rusi kupuju Agrobanku?

Narodna banka Srbije (NBS) dala je saglasnost Moskovskoj banci da kupi Agrobanku iz Beograda, izjavio ministar Predrag Bubalo.

Izvor: B92

Default images

Ministar privrede je u Moskvi, nakon što je parafiran sporazum o starom, klirinškom dugu Sovjetskog Saveza u iznosu od 288 miliona dolara, rekao da je obavestio rusku stranu da je Moskovska banka dobila saglasnost NBS za kupovinu Agrobanke.

U Narodnoj banci Srbije su za B92 potvrdili da je centralna banka dala saglasnost za prodaju banke čije su akcije u nedavnoj dokapitalizaciji „razgrabljene“.

Uplata za akcije Agrobanke tada je bila dvadeset puta veća od emitovanih akcija, a realizacijom druge i treće emisija akcija kapital Agrobanke povećan je za preko 50 miliona evra „što će omogućiti kvalitativno i kvantitativno poboljšanje položaja Agrobanke na bankarskom tržištu Srbije“, saopštili su u ovoj banci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: