Region

Utorak, 10.11.2015.

10:11

Drašković dovodi Formulu 1 u Trebinje

Na 800.000 kvadrata šume trebalo bi da nikne pravi mali grad, a srpski biznismen Rodoljub Drašković mogao bi da dovede i najbrži cirkus na svetu.

Izvor: SEEbiz

Default images
Foto: Freeimages.com

Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800.000 kvadrata šume na kojima bi do leta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad, javlja ATV.

“Vršimo pripremne radove - probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lepo vreme da uradimo što više poslova. Radi se po ceo dan”, kaže Rade Kisin iz firme "Herc gradnja".

“Trenutno je angažovano četiri-pet firmi na ovom delu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla, angažovaćemo sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine”, rekao je vlasnik koncerna "Svislajon" Takovo Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena - to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proleća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

“Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu desi i predstavlja normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više njih. Hoću grad na vodi - i bi Venecija. Mislim da mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari”, kaže arhitekta Amir Vuk Zec.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa Draškovićem. Na proleće se očekuje i dolazak Bernija Eklstona.

“Kada budemo pripremili teren, onda će sigurno oni doći da daju ocenu da li im odgovara teren i koji su zahtevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovde održavale trke Formule 1”, rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren. Prostor koji je do pre mesec dana bio pokriven gustom šumom sada je raščišćen i poravnat, a na ovom mestu s proleća počinju glavni radovi - izgradnja akva-parka i zatvorenog olimpijskog bazena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: