Nedelja, 10.03.2019.

12:02

Etiopska TV: Nema preživelih, svi su mrtvi

Vest da se srušio nov avion "boing 737 MAX" "Etiopijan erlajnsa" obišla je svet. U njemu je bilo 149 putnika i osam članova posade.

Izvor: B92

Etiopska TV: Nema preživelih, svi su mrtvi
Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici avio-kompanije, kao i državni službenici potvrdili su da se potpuno nov avion, koji je stigao u Etiopiju u novembru 2018. srušio sveka šest minuta od poletanja, nekih 50 kilometara od Adis Abebe, odakle je krenuo ka Najrobiju. Međutim, zvanično niko nije rekao ništa o broju žrtava.

Ipak, etiopski premijer na svom tviter nalogu, svega dvadesetak minuta nakon vesti da je avion pao, dakle u trenutku kada avio-kompanija saopštava da su na lice mesta poslate spasilačke ekipe i ekipe za potragu za preživelima, objavljuje da porodicama nastradalih izražava najdublje saučešće.

U međuvremenu, nacionalna TV mreža je objavila da su svi putnici i članovi posade poginuli. Ta medijska kuća je saopštila ida je u avionu bilo putnika iz ukupno 33 države.

Vest je konačno potvrdila i avio-kompanija, koja je izdala saopštenje u kom se navodi da sa žaljenjem mogu da konstatuju, nakon izveštaja ekipa poslatih na lice mesta, da niko od putnika i članova posade nije preživeo.

Takođe se navodi i da je pilot aviona, odmah po poletanju počeoi da prijavljuje da ima tehničkih problema sa letelicom.

S druge strane, na aerodromu u Najrobiju, gde je avion trebalo da sleti, na tabli koja obaveštava putnike o dolascima aviona, stajalo je da je let ET 302 odložen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: