Svet 2

24.05.2024.

9:24

"Može, ali za 10 godina"

Veštačkoj inteligenciji će biti potrebno bar 10 godina da prestigne ljudsku, izjavio je danas izvršni direktor kineske tehnološke kompanije Baidu Robin Li na konferenciji Vivateh u Parizu.

Izvor: Tanjug

"Može, ali za 10 godina"
Shutterstock/metamorworks

Podeli:

"Za veštačku opštu inteligenciju (AGI) koja bi bila pametnija od čoveka biće potrebno još dosta godina. Mnogi ljudi kažu da je to moguće za dve ili pet godina, ja verujem da je to moguće tek za više od 10 godina", istakao je Li.

Prema njegovom mišljenju, današnji najmoćniji AI modeli su još dosta daleko od nivoa na kojem je intelekt čoveka.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si, izvršni direktor firme Baidu je znatno manje optimističan po pitanju razvoja AI nego drugi svetski lideri u toj oblasti.

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask je ranije ove godine naveo da će AGI koja je pametnija od čoveka biti dostupna do 2026, dok je čelnik kompanije Open AI rekao da očekuje snažan razvoj AGI u bliskoj budućnosti.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

5 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: