Aktuelno 6

23.05.2024.

19:28

Evropski osvetnik: Jeep Avenger dobija pogon na sva četiri točka FOTO

Jeep Avenger je prvi put u Evropi predstavljen 2022. godine, a pravi se u fabrici Tihi u Poljskoj . Sada, stiže nova verzija.

Izvor: B92

Evropski osvetnik: Jeep Avenger dobija pogon na sva četiri točka FOTO
Jeep

Podeli:

Aktuelni model nudi se samo sa pogonom na prednjim točkovima, ali će sada Jeep Avenger  4xe dobiti pogon na sva četiri točka.

U srcu ovog krosovera nalazi se 1,2-litarski benzinski motor uz dva električna motora, koja dopunjuju hibridnu tehnologiju. Ukupno, automobil isporučuje oko 190 KS, uz šestostepeni automatski menjač. 

Jeep kaže da Avenger 4xe do 100 km/h stiže za 9,5 sekundi, a pri brzinama do 30 km/h, uvek je pogon raspoređen 50/50. Nakon toga, pogon prelazi na prednje točkove, ali zadnji uvek mogu "uskočiti" ako bude potrebno.

Uz ovo, osveženi Jeep Avenger dobio je i bolje fizičke performanse, odnosno prilagođen je za još zahtevniju terensku vožnju nego do sada. 

Automobil bi trebalo da stigne na evropsko tržište pre kraj godine, a pridružiće se hibridnom i potpuno električnom modelu sa pogonima isključivo na prednje točkove.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: