Srbija

Utorak, 02.07.2013.

15:58

Rang-lista za mini-hidroelektrane

Ministarstvo energetike Srbije je saopštilo da je objavljena konačna rang-lista investitora za izgradnju mini-hidroelektrana na 213 lokacija.

Izvor: Beta

Default images

Na listi za svaku lokaciju su po tri investitora, u slučaju da neko odustane.

Za 65 lokacija nije bilo prijavljenih, podneto je devet prijava za lokacije koje nisu bile na spisku, a 39 lokacija je izuzeto sa spiska, piše u saopštenju.

Konkurs za dodelu energetskih dozvola i saglasnosti za izgradnju 317 mini-hidroelektrana u 17 opština u Srbiji, raspisan je 19. februara i trajao je do 5. aprila.

Prijavila su se 173 domaća i strana potencijalna investitora, i podnela ukupno 1.464 prijave.

Odlučeno je da se Trojni memorandum o razumevanju potpiše sa 91 investitorom za 213 lokacija, od kojih su 65 domaća pravna ili fizička lica.

Potpisivanje Trojnog memoranduma o razumevanju najavljeno je za prvu polovinu jula za svaku lokaciju posebno, između Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, jedinice lokalne samouprave i potencijalnog investitora.

Ministarstvo energetike očekuje da će prve mini-hidroelektrane biti priključene na elektro-mrežu 2015. i 2016. godine.

Pregled svih potencijalnih investitora je na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: