Svet 0

24.05.2024.

7:44

Novi talas otkaza: Poznata kompanija otpušta ljude

Kompanija Tiktok planira da otpusti veliki broj radnika širom sveta.

Izvor: Tanjug

Novi talas otkaza: Poznata kompanija otpušta ljude
Lee Charlie/Shutterstock

Podeli:

Otpuštanja će posebno pogoditi timove koje se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom, prenosi Si-En-En (CNN) pozivajući se na anonimne izvore u samoj firmi.

Trenutni Tiktokov tim za globalne korisničke operacije će biti raspušten, a preostali zaposleni će biti raspoređeni među timovima za poverenje i bezbednost, marketing, sadržaj i proizvode, navode izvori.

Nije jasno koliko tačno ljudi će ostati bez posla, pošto izvori napominju samo da je u pitanju "veliki procenat" od oko 1.000 zaposlenih koji rade u pomenutim timovima.

U 2023. godini je Tiktok otkrio da ima 7.000 zaposlenih samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Otpuštanja su bila u pripremi već neko vreme i nisu povezana sa aktuelnim pravnim i političkim previranjima oko Tiktoka u SAD, naglašavaju izvori.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: