Svet 1

23.05.2024.

13:41

Povlačenje čokoladnog proizvoda: "Bacite ih"

Britanski potrošači savetuju se da bace čokoladne pahuljice marke Kellog's jer postoji bojazan da mogu izazvati gušenje.

Izvor: Daily Mail/Blic

Povlačenje čokoladnog proizvoda: "Bacite ih"
hxdyl/Shutterstock.com

Podeli:

Kako se dalje navodi, strahuje se da se u kutijama nalaze "tvrđe kuglice" koje bi mogle da se zaglave u grlu i izazovu gušenje, ili u najboljem slučaju, mogu izazvati dentalna oštećenja.

Vladina zdravstvena agencija Food Standards Agency savetovala je kupce da se reše pakovanja od 450 grama i zatraže puni povrat novca.

Kompanija sa sedištem u Čikagu, nekadašnja Kellogg Company i proizvođač Kellogg's žitarica u Evropi, rekla je da "dobrovoljno povlači Kellogg's pahuljice čokoladne žitarice zbog kvalitativnog defekta".

"Ovaj dobrovoljni povrat robe odnosi se na Kellogg's Corn Flakes čokoladne žitarice koje su novi proizvod u prodaji od januara 2024. godine i dostupne su u Tescou, One Stopu, Londisu, Budgensu, Premier prodavnicama i Cash & Carry prodavnicama Booker", navedeno je u kompaniji.

"Kada smo primetili da se tvrde grudvice žitarica formiraju u vrlo malom delu naših novih Kellogg's Corn Flakes čokoladnih žitarica, odlučili smo da povučemo sve proizvode. Važno je reći da je rizik od povrede minimalan, ali nismo spremni da kompromitujemo kvalitet ili sigurnost", zaključili su iz kompanije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

21 h

Podeli: