Svet

Utorak, 18.04.2017.

09:11

Ako ste hteli da radite u ovoj zemlji - zaboravite

Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca, rekao je premijer te zemlje Malkolm Ternbul.

Izvor: SEEbiz

Ako ste hteli da radite u ovoj zemlji - zaboravite
(Foto: Thinkstock.com)

Dosadašnje vize će zameniti vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne veštine.

Ternbul je odbio sugestije da je promena vizne politike doneta kao odgovor na zahteve desničarskih stranaka.

Međutim, u objavi na Fejsbuku Ternbul je napisao: "Naše reforme imaće jednostavni fokus: posao Australijancima i australijske vrednosti".

Ternbul je rekao da će promena viza privući kvalifikovane radnike i veće zapošljavanje Australijanaca, za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih 'viza 457'.

"Imigracijska smo zemlja, međutim činjenice ostaju - australijski radnici moraju da imaju prednost pri zapošljavanju u zemlji", rekao je. "Nećemo više dopuštati da 457 vize budu pasoš za poslove koje bi mogli i trebalo da rade Australijanci", dodao je.

Viza je uvedena kako bi se ispunila nestašica kvalifikovane radne snage i dopustilo posednicima vize da dovedu članove porodice u Australiju. Međutim, zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće, a ne da ispune nestašicu kvalifikovane radne snage. Ternbul je na konferenciji u Kanberi rekao: "Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet".

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: