Ponedeljak, 26.08.2013.

08:31

Incident kod Gnjilana

Trojica Albanaca pretukla su Marka Stankovića iz Gnjilana i oduzela mu vozilo, javio je sinoć RTS.

Izvor: Beta, RTS

Default images

U selu Stanišor u blizini Gnjilana, trojica Albanaca pretukla su Marka Stankovića iz Gnjilana. Marko je bio sa devojkom, a napadači su mu oduzeli vozilo.Otac napadnutog, Stanoje Stanković, rekao je da su napadači bili naoružani vatrenim oružjem i da su govorili albanski, prenosi Radio KiM.

Teže povređen, Marko Stanojević je najpre prebačen u gnjilansku bolnicu, a kada mu se stanje pogoršalo, prevezen je u Kliničko-bolnički centar u Gračanici.

Portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da policija obavlja uviđaj, a potom će izdati saopštenje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je incident u kome je pretučen Marko Stanković, ocenjujući da je više nego jasno da je napad usmeren protiv nastojanja da se na KiM 3. novembra organizuju i sprovedu lokalni izbori i da se u južnoj srpskoj pokrajini obezbedi trajna stabilnost.

"Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje incident u kome su noćas maskirani napadači pretukli Marka Stankovića iz Gornjeg Kusca kod Gnjilana i zahteva od nadležnih organa da hitno rasvetle ovaj zločin i kazne napadače", navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja i insistira da nadležni organi osiguraju mir i bezbednost svih građana na teritoriji Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: