Aktuelno 0

24.05.2024.

17:43

Preseo im "intervju" sa AI: Porodici Mihaela Šumahera duguju veliki novac

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihela Šumahera dobila je novčanu nadoknadu, 200.000 evra, od izdavača jednog nemačkog časopisa.

Izvor: Beta

Preseo im "intervju" sa AI: Porodici Mihaela Šumahera duguju veliki novac
Profimedia

Podeli:

Ovaj časopis je objavio "intervju" sa legendarnim nemačkim vozačem napravljen pomoću veštačke inteligencije, a kako je preneo Skaj, portparol porodice je potvrdio za Rojters presudu suda u Minhenu i iznos odšete koji će platiti izdavačka kuća časopisa Aktuel (Die Aktuelle).

Urednica časopisa je otpuštena prošle godine, a izdavač se izvinio porodici.

List je na naslovnoj strani od 15. aprila prošle godine objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov: "Mihael Šumaher, prvi intervju". U podnaslovu je pisalo "Zvuči varljivo realno", a u tekstu je pisalo da je citate napravila veštačka inteligencija.

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 doživeo je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti.

On je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Njegova supruga Korina i medicinsko osoblje brinu o Šumaheru u njihovoj kući na Ženevskom jezeru.

Šumaher je jedan od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobedom i 155 plasmana na pobedničko postolje.

Porodica čuva njegovu privatnost, pa čak ni mnogi prijatelji i rođaci ne znaju u kakvom je stanju.

U dokumentarcu emitovanom na Netfliksu 2021. godine, Korina Šumaher je rekla da on ide na rehabilitaciju i da je sada "drugačiji, ali je tu".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: