iOS 4

24.05.2024.

22:24

Nekim iPhone korisnicima se vraćaju obrisane fotografije, objašnjeno i zašto

Neki iPhone korisnici primetili su nedavno da su im se vratile ranije obrisane fotografije, nakon ažuriranja operativnog sistema na iOS 17.5.

Izvor: B92

Nekim iPhone korisnicima se vraćaju obrisane fotografije, objašnjeno i zašto
Shutterstock/Framesira

Podeli:

Iz kompanije Apple poslali su ispravku, a u saopštenju su kao potencijalni razlog naveli "korumpiranu bazu podataka".

Jedan korisnik društvene mreže Reddit, međutim, objavio je malo dublje objašnjenje čitavog problema, tvrdeći da ima insajderske informacije.

Kako navodi, ovaj bag dešava se u toku ažuriranja operativnog sistema, kada sistem pokušava da "reindeksuje" sve podatke na uređaju, uključujući i one u Files aplikaciji. Međutim, Photos aplikacija je napravljena tako da prikazuje fotografije, a ne obične fajlove.

Kada sistem pokuša ponovo da snimi ove "izgubljene" fotografije iz Files aplikacije u Photos aplikaciju, može doći do problema sa kompatibilnošću.

Ovo, dalje, vodi do korupcije podataka, i zbog toga su neki korisnici videli manje kvalitetne ili drugačije nazvane fotografije koje su se vratile iz obrisanih.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: