Aktuelno 3

24.05.2024.

22:00

Volkswagen: U Indiji je teško zaraditi, jer kupci traže jeftinije automobile

Ipak, u nemačkoj kompaniji smatraju da indijsko tržište ima potencijal, naročito zbog regulatorne neizvesnosti između SAD i Kine.

Izvor: Index.hr

Volkswagen: U Indiji je teško zaraditi, jer kupci traže jeftinije automobile
Shutterstock/meowKa

Podeli:

Nemački proizvođač automobila pregovara o novom partnerstvu za proizvodnju automobila u Indiji, izjavio je u petak glavni finansijski direktor Arno Antlic.

"Razgovori su veoma dobri, veoma, veoma konkretni", rekao je Antlic za Rojters, ne iznoseći detalje.

"Razmatramo različite opcije... ali postoji jasna prilika za saradnju... u segmentu putničkih automobila", dodao je čelnik nemačke kompanije na Rojtersovoj konferenciji Automotive Europe u Minhenu.

"Indijsko tržište nesumnjivo ima potencijal, iako je u Indiji teško zaraditi jer kupci traže jeftinije automobile", rekao je čelnik nemačkog auto-giganta.

"Mislim da ne treba da potcenjujemo tržišni potencijal Indije... zbog regulatorne neizvesnosti između SAD i Kine, između ostalog", objasnio je on.

Kompanija trenutno ima dve fabrike u Indiji koje su prošle godine proizvele oko jedan odsto vozila isporučenih kupcima širom sveta, a do kraja decenije brendovi VW grupe žele da zauzmu pet odsto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini sledeće godine dizajnirati i početi proizvodnju potpuno novog modela kompaktnog SUV vozila, namenjenog indijskom tržištu.

Indijski proizvođač automobila Mahindra je u februaru obezbedio mogućnosti korišćenja ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene mehaničke platforme za električna vozila.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: