Aktuelno 3

24.05.2024.

22:00

Volkswagen: U Indiji je teško zaraditi, jer kupci traže jeftinije automobile

Ipak, u nemačkoj kompaniji smatraju da indijsko tržište ima potencijal, naročito zbog regulatorne neizvesnosti između SAD i Kine.

Izvor: Index.hr

Volkswagen: U Indiji je teško zaraditi, jer kupci traže jeftinije automobile
Shutterstock/meowKa

Podeli:

Nemački proizvođač automobila pregovara o novom partnerstvu za proizvodnju automobila u Indiji, izjavio je u petak glavni finansijski direktor Arno Antlic.

"Razgovori su veoma dobri, veoma, veoma konkretni", rekao je Antlic za Rojters, ne iznoseći detalje.

"Razmatramo različite opcije... ali postoji jasna prilika za saradnju... u segmentu putničkih automobila", dodao je čelnik nemačke kompanije na Rojtersovoj konferenciji Automotive Europe u Minhenu.

"Indijsko tržište nesumnjivo ima potencijal, iako je u Indiji teško zaraditi jer kupci traže jeftinije automobile", rekao je čelnik nemačkog auto-giganta.

"Mislim da ne treba da potcenjujemo tržišni potencijal Indije... zbog regulatorne neizvesnosti između SAD i Kine, između ostalog", objasnio je on.

Kompanija trenutno ima dve fabrike u Indiji koje su prošle godine proizvele oko jedan odsto vozila isporučenih kupcima širom sveta, a do kraja decenije brendovi VW grupe žele da zauzmu pet odsto indijskog tržišta.

Škoda je već najavila da će u prvoj polovini sledeće godine dizajnirati i početi proizvodnju potpuno novog modela kompaktnog SUV vozila, namenjenog indijskom tržištu.

Indijski proizvođač automobila Mahindra je u februaru obezbedio mogućnosti korišćenja ključnih električnih komponenti Volkswagenove otvorene mehaničke platforme za električna vozila.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: