Gejming 0

24.05.2024.

15:45

Omražena gejming firma otkazala čak 80 igara

Švedski konglomerat Embracer Group brzo je postao omražen u industriji video-igara.

Izvor: HCL

Omražena gejming firma otkazala čak 80 igara
Radovan Rosić

Podeli:

Prethodnih godina pokupovali su gomilu franšiza i studija, objavili vrlo prosečne igre i onda krenuli sa zatvaranjem ekipa koje su preuzeli. 

Saints Row, BioMutant, Evil Dead: The Game, South Park: Snow Day i Alone in the Dark samo su neke od igara koje je Embracerovi izdavači objavili sa osrednjim do razočaravajućim rezultatom. Bilo je i onih uspešnih, kao što su Dead Island 2 i Remnant 2, ali u manjem broju.

Embracer je potom odlučio da se restrukturira, prodavši Gearbox Entertainment i Saber Interactive, a fiskalnu godinu su zaključno sa 31. 3. 2024. završili sa 27% manje zaposlenih. 

Takođe, potvrdili su da su bili prisiljeni da otkažu čak 80 igara koje su imali u razvoju tokom zadnjih godinu dana.

Nisu išli u detalje koje su igre otkazane, a većina ih ionako nije bila ni najavljena. Od ranije znamo da je jedna od njih bila iz serijala Deus Ex, a iz Embracera poručuju kako će se ubuduće više fokusirati na svoje najpoznatije serijale 

Ovde aspadaju Darksiders, Dead Island, Tomb Raider, Metro, The Lord of the Rings, Kingdom Come: Deliverance, Deep Rock Galactic, Remnant, Satisfactory, Wreckfest i Killing Floor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: