Gejming 0

24.05.2024.

15:45

Omražena gejming firma otkazala čak 80 igara

Švedski konglomerat Embracer Group brzo je postao omražen u industriji video-igara.

Izvor: HCL

Omražena gejming firma otkazala čak 80 igara
Radovan Rosić

Podeli:

Prethodnih godina pokupovali su gomilu franšiza i studija, objavili vrlo prosečne igre i onda krenuli sa zatvaranjem ekipa koje su preuzeli. 

Saints Row, BioMutant, Evil Dead: The Game, South Park: Snow Day i Alone in the Dark samo su neke od igara koje je Embracerovi izdavači objavili sa osrednjim do razočaravajućim rezultatom. Bilo je i onih uspešnih, kao što su Dead Island 2 i Remnant 2, ali u manjem broju.

Embracer je potom odlučio da se restrukturira, prodavši Gearbox Entertainment i Saber Interactive, a fiskalnu godinu su zaključno sa 31. 3. 2024. završili sa 27% manje zaposlenih. 

Takođe, potvrdili su da su bili prisiljeni da otkažu čak 80 igara koje su imali u razvoju tokom zadnjih godinu dana.

Nisu išli u detalje koje su igre otkazane, a većina ih ionako nije bila ni najavljena. Od ranije znamo da je jedna od njih bila iz serijala Deus Ex, a iz Embracera poručuju kako će se ubuduće više fokusirati na svoje najpoznatije serijale 

Ovde aspadaju Darksiders, Dead Island, Tomb Raider, Metro, The Lord of the Rings, Kingdom Come: Deliverance, Deep Rock Galactic, Remnant, Satisfactory, Wreckfest i Killing Floor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: