Svet 3

24.05.2024.

23:48

Lukašenko optužio SAD: "Ovi nitkovi..."

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko optužio je danas Sjedinjene Američke Države da su odgovorne za smrt iranskog predsednika Ebrahima Raisija zbog svoje politike sankcija koja je zabranila kompanijama da servisiraju njegov helikopter.

Izvor: Tanjug

Lukašenko optužio SAD: "Ovi nitkovi..."
Shutterstock/Sasa Dzambic Photography

Podeli:

''Kao čovek, a ne kao predsednik, želeo bih da kažem da je podla, odbojna pozicija Sjedinjenih Država dovela do ovoga. Tu pre svega mislim na sankcije. Ovi nitkovi nisu imali pravo da uvode sankcije brodovima, avionima, helikopterima koji prevoze ljude", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

U Iranu je povodom smrti Raisija proglašena petodnevna žalost, predsednik je sahranjen u četvrtak u rodom gradu Mašhad.

Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan i drugi zvaničnici poginuli su kada se helikopter srušio 19. maja na severozapadu Irana.

U nesreći su takođe poginula dva telohranitelja, dva pilota i jedan član posade, prenela je Irna.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

12 h

Podeli: