Aktuelno 0

24.05.2024.

12:02

"Milion čučnjeva za decu": Finale akcije za besplatne senzore za dijabetičare

Akcija “Milion čučnjeva za decu” sa ciljem da deca dobiju besplatno senzore za merenje šećera dobija svoje finale u Sava Centru.

Izvor: B92.net

"Milion čučnjeva za decu": Finale akcije za besplatne senzore za dijabetičare
Privatna arhiva

Podeli:

Najnovija naučna saznanja iz oblasti dijabetesa i metaboličkog zdravlja u okviru besplatne edukacije održaće braća Rajić.

Konferencija se održava u Sava Centru 26. maja sa početkom u 12 časova.

Braća Rajić osnivači organizacije "Dijabetes revolucija" su treneri sa višedecenijskim iskustvom i svetski priznati eksperti iz oblasti dijabetesa, insulinske rezistencije, metaboličkog zdravlja, analize hormonalnog statusa.

Braća Rajić su deo naučnog tima države Kine, zemlje u kojoj od milijardu i 500 miliona stanovnika, čak 150 miliona ljudi ima dijabetes. Braća Rajić saradjuju sa najcenjenijim Kineskim endokrinologom profesorom Linong Ji kao globalni edukatori u Aziji, Africi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubaiu. U Italiji su proglašeni za dijabetes eksperte od strane predsednice Italijanskog borda endokrinologa Ana Maria Colao. Ove godine držaće predavanja u ltaliji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj,Poljskoj..

Na početku konferencije će braća Rajić dodeliti pehare “Dijabetes heroj”. Dobitnici su pevač Nikola Rokvić, koji će se i uključiti uživo iz Egine da pozdravi prisutne sa velikog humanitarnog puta na kojem se nalazi, zatim glumac Nebojša Dugalić, sportistkinja Ivana Španović, novinar Vanja Bulić i drugi…

"Od pocetka moje “borbe” sa dijabetesom, cilj mi je bio da svakom detetu, a i odraslom coveku, olaksam regulaciju secera u krvi, da edukujem kako obolele od dijabetesa, tako i njihovu okolinu, ali i da pokazem da dijabetes nije prepreka ni za sta u zivotu, ponajmanje za vrhunske rezultate", rekao je Dušan Rajić za B92.net.

U akciji Dijabetes revolucije “Milion čučnjeva za decu” učestvovali su košarkaši Partizana i Crvene Zvezde koji su na derbiju radili čučnjeve zajedno, zatim košarkaška i odbojkaška reprezentacija, cela prva fudbalska liga Srbije, Ivana Španović, Andrija Milošević, Milan Kalinić i mnogi drugi.

O trošku RFZO se, od januara 2020. godine, obezbeđuju senzori deci i odraslima obolelim od dijabetesa koji su na insulinskoj pumpi i deci sa nestabilnim Brittle dijabetesom.

Akcijom "Milion čučnjeva za decu" ističe se da je neophodno da se što pre obezbede besplatni senzori za svu decu i mlade do 18 godina koji imaju dijabetes tip 1, ali i za sve starije bez obzira na godine koji osim dijabetesa tip 1 imaju i pridružene bolesti kao što su Daunov sindrom, cerebralna paraliza, demencija, Alchajmerova bolest…

Tokom konferencije akcenat će biti na edukaciji roditelja dece sa dijabetesom (pogotovo o upotrebi senzora koji su spas), teme će biti dijabetes tip 1 i tip 2, insulinska rezistencija, analiza krvne slike i hormonalnog statusa, ishrana, vitamini i suplementacija, fizička aktivnost u skladu sa zdravstvenim stanjem.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: