Aktuelno 0

24.05.2024.

12:02

"Milion čučnjeva za decu": Finale akcije za besplatne senzore za dijabetičare

Akcija “Milion čučnjeva za decu” sa ciljem da deca dobiju besplatno senzore za merenje šećera dobija svoje finale u Sava Centru.

Izvor: B92.net

"Milion čučnjeva za decu": Finale akcije za besplatne senzore za dijabetičare
Privatna arhiva

Podeli:

Najnovija naučna saznanja iz oblasti dijabetesa i metaboličkog zdravlja u okviru besplatne edukacije održaće braća Rajić.

Konferencija se održava u Sava Centru 26. maja sa početkom u 12 časova.

Braća Rajić osnivači organizacije "Dijabetes revolucija" su treneri sa višedecenijskim iskustvom i svetski priznati eksperti iz oblasti dijabetesa, insulinske rezistencije, metaboličkog zdravlja, analize hormonalnog statusa.

Braća Rajić su deo naučnog tima države Kine, zemlje u kojoj od milijardu i 500 miliona stanovnika, čak 150 miliona ljudi ima dijabetes. Braća Rajić saradjuju sa najcenjenijim Kineskim endokrinologom profesorom Linong Ji kao globalni edukatori u Aziji, Africi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubaiu. U Italiji su proglašeni za dijabetes eksperte od strane predsednice Italijanskog borda endokrinologa Ana Maria Colao. Ove godine držaće predavanja u ltaliji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj,Poljskoj..

Na početku konferencije će braća Rajić dodeliti pehare “Dijabetes heroj”. Dobitnici su pevač Nikola Rokvić, koji će se i uključiti uživo iz Egine da pozdravi prisutne sa velikog humanitarnog puta na kojem se nalazi, zatim glumac Nebojša Dugalić, sportistkinja Ivana Španović, novinar Vanja Bulić i drugi…

"Od pocetka moje “borbe” sa dijabetesom, cilj mi je bio da svakom detetu, a i odraslom coveku, olaksam regulaciju secera u krvi, da edukujem kako obolele od dijabetesa, tako i njihovu okolinu, ali i da pokazem da dijabetes nije prepreka ni za sta u zivotu, ponajmanje za vrhunske rezultate", rekao je Dušan Rajić za B92.net.

U akciji Dijabetes revolucije “Milion čučnjeva za decu” učestvovali su košarkaši Partizana i Crvene Zvezde koji su na derbiju radili čučnjeve zajedno, zatim košarkaška i odbojkaška reprezentacija, cela prva fudbalska liga Srbije, Ivana Španović, Andrija Milošević, Milan Kalinić i mnogi drugi.

O trošku RFZO se, od januara 2020. godine, obezbeđuju senzori deci i odraslima obolelim od dijabetesa koji su na insulinskoj pumpi i deci sa nestabilnim Brittle dijabetesom.

Akcijom "Milion čučnjeva za decu" ističe se da je neophodno da se što pre obezbede besplatni senzori za svu decu i mlade do 18 godina koji imaju dijabetes tip 1, ali i za sve starije bez obzira na godine koji osim dijabetesa tip 1 imaju i pridružene bolesti kao što su Daunov sindrom, cerebralna paraliza, demencija, Alchajmerova bolest…

Tokom konferencije akcenat će biti na edukaciji roditelja dece sa dijabetesom (pogotovo o upotrebi senzora koji su spas), teme će biti dijabetes tip 1 i tip 2, insulinska rezistencija, analiza krvne slike i hormonalnog statusa, ishrana, vitamini i suplementacija, fizička aktivnost u skladu sa zdravstvenim stanjem.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: