Zanimljivosti 6

24.05.2024.

21:10

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle

Može se instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji.

Izvor: Index.hr, B92

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle
Sepal

Podeli:

Indijska kompanija Sepal Motors proizvodi vetrobrane sa krovom i držačem za mobilni telefon koje se mogu ugraditi na motocikle i služe za zaštitu od kiše i sunca.

Sve je počelo kao šala nekoliko studenata koji su tri godine kasnije odlučili da proizvedu prve verzije svog Sepal Shielda, koji se u Indiji prodaje za 75 evra.

Sepal Shield se može instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji. Napravljen je od aluminijuma visoke čvrstoće, polimera ojačanih vlaknima i polikarbonata otpornog na lomljenje.

Osnova nadogradnje je ploča koja je pričvršćena za motocikl pomoću vakuumskih hvataljki i traka. Držač za mobilni telefon pričvršćen je za ram.

Krov Sepal Shield je napravljen od plastike ojačane vlaknima, proteže se preko sedišta i štiti putnika od kiše. Polikarbonatno vetrobransko staklo štiti od kiše, prljavštine, prašine i insekata, kažu u kompaniji.

Sepal Shield je odobren za maksimalnu brzinu od 120 km/h, ali proizvođač preporučuje brzinu od 100 km/h.

Kažu da je popularan u Indiji, ali još nije dostupan za kupovinu u Evropi.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: