Zanimljivosti 6

24.05.2024.

21:10

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle

Može se instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji.

Izvor: Index.hr, B92

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle
Sepal

Podeli:

Indijska kompanija Sepal Motors proizvodi vetrobrane sa krovom i držačem za mobilni telefon koje se mogu ugraditi na motocikle i služe za zaštitu od kiše i sunca.

Sve je počelo kao šala nekoliko studenata koji su tri godine kasnije odlučili da proizvedu prve verzije svog Sepal Shielda, koji se u Indiji prodaje za 75 evra.

Sepal Shield se može instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji. Napravljen je od aluminijuma visoke čvrstoće, polimera ojačanih vlaknima i polikarbonata otpornog na lomljenje.

Osnova nadogradnje je ploča koja je pričvršćena za motocikl pomoću vakuumskih hvataljki i traka. Držač za mobilni telefon pričvršćen je za ram.

Krov Sepal Shield je napravljen od plastike ojačane vlaknima, proteže se preko sedišta i štiti putnika od kiše. Polikarbonatno vetrobransko staklo štiti od kiše, prljavštine, prašine i insekata, kažu u kompaniji.

Sepal Shield je odobren za maksimalnu brzinu od 120 km/h, ali proizvođač preporučuje brzinu od 100 km/h.

Kažu da je popularan u Indiji, ali još nije dostupan za kupovinu u Evropi.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: