Zanimljivosti 6

24.05.2024.

21:10

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle

Može se instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji.

Izvor: Index.hr, B92

Počelo je kao studentska šala, a danas ova kompanija proizvodi krovove za motocikle
Sepal

Podeli:

Indijska kompanija Sepal Motors proizvodi vetrobrane sa krovom i držačem za mobilni telefon koje se mogu ugraditi na motocikle i služe za zaštitu od kiše i sunca.

Sve je počelo kao šala nekoliko studenata koji su tri godine kasnije odlučili da proizvedu prve verzije svog Sepal Shielda, koji se u Indiji prodaje za 75 evra.

Sepal Shield se može instalirati na sve tipove motocikala, kažu u kompaniji. Napravljen je od aluminijuma visoke čvrstoće, polimera ojačanih vlaknima i polikarbonata otpornog na lomljenje.

Osnova nadogradnje je ploča koja je pričvršćena za motocikl pomoću vakuumskih hvataljki i traka. Držač za mobilni telefon pričvršćen je za ram.

Krov Sepal Shield je napravljen od plastike ojačane vlaknima, proteže se preko sedišta i štiti putnika od kiše. Polikarbonatno vetrobransko staklo štiti od kiše, prljavštine, prašine i insekata, kažu u kompaniji.

Sepal Shield je odobren za maksimalnu brzinu od 120 km/h, ali proizvođač preporučuje brzinu od 100 km/h.

Kažu da je popularan u Indiji, ali još nije dostupan za kupovinu u Evropi.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: