Nova vest
Košarka 107

25.5.2024.

6:18

Tripl-dabl Dončića i koš za pobedu – Dalas od -18 do duplog brejka!

Košarkaši Dalas Meveriksa pobedili su Minesotu Timbervulvs 109:108 u drugoj utakmici finala Zapada.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
Tanjug/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Luka Dončić odigrao je sjajnu utakmicu koju je krunisao pogotkom za pobedu na četiri sekunde do kraja.

Dalas je bio u zaostatku od dva poena, Luka je uzeo loptu i step-bek trojkom preko Gobera pogodio za +1, 109:108. Minesota je pokušala preko Naza Rida, on nije uspeo da pogodi i Mavsi su poveli 2-0!

Dončić je utakmicu završio sa 32 poena, 10 skokova i 13 asistencija, pratio ga je Kajri Irving sa 20 poena, od čega je 13 ubacio u četvrtoj četvrtini, Gaford je postigao 16, Lajvli 14, a Vošington 10 poena.

U poraženom timu ponovo je podbacio Entoni Edvards sa 21 poenom i samo 5-17 iz igre, Rid je postigao 23, Konli 18, a nije se proslavio ni Tauns sa 15 poena i 4-16 iz igre.

Meč nije dobro izgledao za goste iz Teksasa tokom većine utakmice. Minesota je u drugoj četvrtini preuzela kontrolu nad utakmicom i brzo došla do dvocifrene prednosti.

Naz Rid je bio raspoložen, doprinos su imali i drugi igrači uloge i sredinom druge četvrtine rezultat je bio 58:40. Mevsi su malom serijom uspeli da smanje zaostatak, ali su Vulvsi imali lepih +12 na pauzi, 60:48.

Ni treća četvrtine nije dobro krenula po Dalas, međutim, ekipa Džejsona Kida je uhvatila ritam, pogotovo defanzivni, i velikom serijom došla do egala, 75:73.

Od tog trenutka pa nadalje nije bilo dvocifrenih razlika, gledali smo egal i timovi su se povremeno smenjivali u vođstvu.

Ipak, Minesota je bila bliža pobedi jer je imala pet poena prednosti u završnici, ali trojkom Irvinga, a potom i Dončića, Dalas je uspeo da izvuče neverovatan preokret i pobedi.

Naredna utakmica igra se ponedeljak u dva ujutru.

Sofascore

Podeli:

Komentari 107

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 107

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

11 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

14 h

Novo Sport Video Menu