Politika 8

24.05.2024.

23:35

Opada ugled Nemačke u svetu; Poslanica u Bundestagu: Glasanje u UN ogroman neuspeh Berlina

Ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN o Rezoluciji o Srebrenici pokazao je da je Berlin pretrpeo ogroman neuspeh, istakla je poslanica u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Izvor: Kosovo online

Opada ugled Nemačke u svetu; Poslanica u Bundestagu: Glasanje u UN ogroman neuspeh Berlina
TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg

Podeli:

Nastić je, u autorskom tekstu objavljenom u dnevniku "Junge Velt", podsetila da su samo 84 države glasale za Rezoluciju, dok je 68 bilo uzdržano, a 19 protiv.

S obzirom da se odluke o komemoraciji u Ujedinjenim nacijama obično donose jednoglasno, ovaj rezultat je zapažen.

To ne samo da pokazuje da je Berlin zapravo pretrpeo ogroman neuspeh. To simbolizuje opadajuću reputaciju Nemačke u svetu, čija većina više nije spremna da bez prigovora prihvati politiku Zapada podele i eskalacije, a svakako ne dvostruke standarde "Zapada vrednosti".

Zeleni u nemačkoj vladi posebno vole da potpiruju vatru na Balkanu. Do ovakvog zaključka može doći samo onaj koji analizira politiku stranke svojevremeno osnovane kao zagovornice mira na ovim prostorima.

Jozef Fišer i njegovi sledbenici, koji su sada mutirali u pristalice vojnog nasilja, 1999. najavili su pravu prekretnicu prvom borbenom misijom Bundesvera protiv Savezne Republike Jugoslavije. U tu svrhu, čuvenim poređenjem sa Aušvicom instrumentalizovali su najgori zločin protiv čovečnosti koji je počinila Nemačka. Stvorili su učešćem Bundesvera u Nato misiji Kfor i najdužu misiju nemačke vojske u inostranstvu u istoriji, koja je spektakularno podbacila u svom tobožnjem cilju stvaranja stabilnosti, demokratije i multietničnosti.

Nemački, demokratski nelegitimni administrator u Bosni Kristijan Šmit i ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, koja želi da uspostavi "bokove" protiv Rusije na Balkanu, već su naneli veliku štetu u kampanji protiv svih protivnika njihove politike eskalacije protiv Rusija. Da bi podvukla svoju geopolitičku agendu, semafor koalicija je vratila Bundesver u Bosnu i Hercegovinu 2022. godine nakon desetogodišnjeg odsustva. Prošlog decembra, članovi koalicionih frakcija otvoreno su podržali pokušaje nasilne promene režima u Srbiji. A i Rezolucija koju je Nemačka u UN sada silom progurala da se uspostavi dan sećanja na žrtve Srebrenice ne donosi pravdu mrtvima, jer je njen stvarni cilj – u skladu sa doktrinom zavadi pa vladaj – da ih zloupotrebi kako bi se izazvale dalje podele u već problematičnom regionu.

Sramotno je da, od svih zemalja, upravo Nemačka, koja želi da zadovolji žrtve sopstvenog genocida u Namibiji među narodom Herero i Nama sa 1,1 milijardu evra – što namerno nije proglašeno kao reparacije – protiv njihove iskazane volje, ponovo ponaša se kao "moralni apostol".

Ista Nemačka koja je, prema mišljenju velikog dela sveta, kriva za pomaganje i podržavanje najtežih ratnih zločina u Pojasu Gaze kroz isporuke oružja i svoju lojalnost Izraelu.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: