Prevencija 0

24.05.2024.

17:13

Zašto je važan preventivni dermatološki pregled? VIDEO

Danas je u Beogradu, na platou ispred Hrama Svetog Save omogućen besplatan preventivni dermatološki pregled. Ova akcija sprovedena je na istom mestu i juče, a odazvao se veliki broj građana.

Izvor: b92.net/Prva Tv

Zašto je važan preventivni dermatološki pregled? VIDEO
goodluz/Shutterstock

Podeli:

Tokom proleća i leta pored toga što moramo više voditi računa o UV zaštiti važno je i da obavimo redovni dermatološki pregled.

Doktorka Lidija Cvetković objasnila je za televiziju Prva zašto je važan preventivni dermatološki pregled.

"Preventivni dermatološki pregledi su veoma bitni zbog ranog otkrivanja svih promena na koži, koje nekada mogu da se transformišu u malgne, ali i zbog ranog otkrivanja svih malignih tumora na koži, a pre svega najmalignijeg - melanoma", govorio doktorka te se osvrće na akciju:

"Akcija "Sačuvajte svoju kožu" je organizovana u 12 gradova Srbije i traje do 1. juna. Ponekad možemo sami primetiti promene na koži, poput boje već postojećeg mladeža, ili ukoliko postoji bilo kakva asimetrija u prethodno simetričnom mladežu, to je takođe znak da pacijent treba da se javi svom lekaru", rekla je doktorka Lidija Cvetković, a više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu.

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: