Četvrtak, 13.05.2010.

10:31

Blic: Davinić optužen do 21. maja

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić do 21. maja biće optužen zbog sklapanja ugovora o iznajmljivanju špijunskog satelita od izraelskog preduzeća Imidžset.

Izvor: Blic

Default images

Kako za Blic kaže dobro upućeni sagovornik, Vlada Srbije pregovarala je sa izraelskom firmom i očekuje se da će suma od 36 miliona evra, koliko je sud presudio, biti umanjena.Međutim, da je srpsko pravosuđe ranijih godina bilo efikasnije i da je Davinić optužen pre ili tokom arbitraže u Parizu, građani Srbije ne bi plaćali višemilionsku sumu.

Najjednostavnije objašnjeno - da je Davinićev ugovor označen kao korupcionaški, Srbija bi imala nepobitni argument u sporu.

Istraga protiv Davinića nije pokretana u vreme vlade Vojislava Koštunice.

Kako Blic saznaje u Vladi, njen tim je daleko od očiju javnosti ipak pokušavao da se slučaj oko satelita u kome se Srbija tereti jer nije ispoštovala ugovor, završi sa što manje štete.

Osim pokušaja pravnog tima da „vadi kestenje iz vatre“, pregovori su se odvijali i u drugom smeru - da se smanji suma.

U narednih nekoliko dana pravni tim će iznova razgovarati sa Izraelcima.

U Višem tužilaštvu u Beogradu smatraju da imaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Davinića zbog sklapanja ugovora o kupovini špijunskog satelita.

Optužnica će biti podneta do 21. maja, kaže izvor lista blizak istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: