Svet

Petak, 23.01.2015.

11:56

Prihodi Adidasa veći od očekivanih

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas povećao je prihod od prodaje 2,0 odsto, što je više od očekivanja, i potvrdio da će ostvariti ciljani profit za 2015.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages.com

Ovaj drugi najveći proizvođač u sektoru, iza Najkija, precizirao je da je u 2014. njegov prihod dostigao 14,80 milijardi evra, dok su analitičari u proseku predviđali 14,68 milijardi evra prihoda, preneo je Rojters.

Međutim, akcije Adidasa izgubile su jednu trećinu vrednosti u 2014, uglavnom zbog zabrinutosti vezanih za vrednost rublje, koja je oslabila zbog tenzija između zapadnih zemalja i Rusije, dodaje se u saopštenju.

"Naša prodaja imala je jak zamah u četvrtom kvartalu, uz dvocifreni rast u Zapadnoj Evropi", rekao je generalni direktor Adidasa, Herbert Hajner, i dodao da je pozitivan trend prisutan i u Kini, kao i u ostalim zemljama u razvoju, i u Latinskoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: