Politika 9

19.05.2024.

11:54

Brnabić: Ovo je otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu da reši "problem" Aleksandra Vučića

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila da je bilo potrebno samo nekoliko dana nakon pokušaja ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, u trenutku dok se još uvek ne zna da li će on preživeti, da "elita" u Srbiji nastavi sa narativom.

Izvor: Novosti

Brnabić: Ovo je otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu da reši "problem" Aleksandra Vučića
R.Z./ATAImages

Podeli:

Taj narativ ohrabruje, opravdava i dovodi do upravo takvih akcija, u ovom slučaju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovaj opasni narativ i dalje niko - ni iz te samozvane "elite", ni iz opozicije - ne osuđuje. Niko ne poziva da se prestane, da se ljudi uzmu u pamet, da ne šire dalje mržnju. Ovo je narativ koji, u krajnjoj instanci, dovede do toga da neko uzme oružje u ruke da bi se, na jedan ultimativno "demokratski" način, jer drugačije ne mogu, razračunao sa Aleksandrom Vučićem koji je, kako oni kažu, i tako već "odavno mrtav u moralnom pogledu", koji je samo ljudska ljuštura, dakle - čovekolik, ali bez ikakvog ljudskog svojstva, uz to kriminalac, šef mafije.

Brnabić je navela da onaj ko je ovo izgovorio je duboko poremećena ličnost, a oni koji ovo dalje dele i u ovim rečima uživaju su samo puki sledbenici ovih nesrećnih i frustriranih likova.

"Sve to, međutim, ne umanjuje činjenicu da je ovo otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu (umetnika i borca protiv nasilja) da reši "problem" Aleksandra Vučića. Dokle više", zapitala se ona.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: