Aktuelno 1

19.05.2024.

11:00

Hondina strategija: Sedam novih EV, "smršaće" za 100 kilograma

Honda je objavila svoju strategiju za električne automobile, obećavši da će globalno predstaviti sedam modela do kraja decenije.

Izvor: B92

Hondina strategija: Sedam novih EV, "smršaće" za 100 kilograma
Honda

Podeli:

Ovi automobili biće napravljeni "od nule", i biće deo linije pod nazivom Serija 0, a variraće kada su u pitanju dimenzije vozila.

Iz Honde su rekli da će koristiti svoju stručnost iz segmenta Formule 1 kako bi u sledećoj generaciji električni automobili bili što lakši - cilj je da "smršaju" za 100 kilograma u poređenju sa aktuelnim modelima ovog brenda.

U procesu "mršavljenja", dijeta će se sastojati od lakše školjke automobila i novih, tanjih električnih motora koji se prave upravo zahvaljujući znanju stečenom u radu sa Formulom 1.

Na naslovnoj fotografiji možete videti Honda Saloon, kocept koji je Honda objavila kao primer nove EV strategije.

Svi električni automobili iz Serije 0 imaće domet veći od 480 kilometara, saopštila je Honda.

Prvi auto iz ove serije trebalo bi da ugleda svetlost dana negde u drugoj polovini decenije. Očekuje se da sedan i dva SUV-a izađu 2026, veći SUV 2027, kompakt SUV 2028, manji SUV 2029. i na kraju, kompakt sedan 2030. godine.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: