Svet

Petak, 21.10.2022.

11:57

Oglasio se Erdogan: "Nema prepreka"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da ne vidi prepreke za produžetak sporazuma pod okriljem UN o izvozu žitarica iz crnomorskih luka u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Oglasio se Erdogan:
EPA-EFE/FILIP SINGER

To je izjavio nakon što je obavio razgovore sa ukrajinskim i ruskim kolegama.

"Ne postoji prepreka da se ne produži dogovor o izvozu. To sam mogao da vidim kroz razgovore sa Volodimirom Zelenskim i Vladimirom Putinom", prenela je turska državna NTV reči Erdogana.

NTV je, takođe, citirala Erdogana da je rekao da je više od osam miliona tona žitarica i ostale hrane izvezeno uz pomoć dogovora potpisanog 22. jula o deblokadi ukrajinskih crnomorskih luka za izvoz hrane.

Potpisnice sporazuma sa UN i Turskom su Ukrajina i Rusija, a važi 120 dana od datuma potpisivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: