Četvrtak, 02.08.2012.

09:13

Stiže brufen i još 524 leka

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će za mesec dana građanima biti ponovno dostupno 525 lekova kojih godinu dana nije bilo u apotekama.

Izvor: Beta, Blic

Default images

Ministarka je za današnje izdanje lista "Blic" rekla da su među tim lekovima i sirup za decu "brufen", antibiotici, antibiotske masti, lekovi za smirenje.

"Dala sam nalog da se u najkraćem roku, tačnije: za dve nedelje, ovaj problem reši. Cene će brzo biti formirane i već sledećeg meseca sve te lekove ćemo imati u apotekama", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ministarka je rekla da su građani te lekove kupovali u inostranstvu, pošto ih u domaćim apotekama nema već godinu dana i dodala da su za formiranje cene lekova zadužena ministarstva trgovine i zdravlja.

Kako je rekla, ukoliko je problem u kursu evra, postoji potpuna zakonska regulativa za to. Vlada Srbije je jedina vlast koja može da menja kurs evra po kojem se obračunava cena i kada to bude uradila, to će biti za sve proizvode, te i za lekove, dodala je ministarka zdravlja.

Kako je rekla, nema nijednog razloga da svi ti medikamenti ne budu u Srbiji. "Od 525 lekova, u proteklom periodu je samo za pet data saglasnost o formiranju cena", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: