Utorak, 27.04.2010.

17:10

KG: Iako ne rade, žele celu platu

Radnici "Zastave", koji ne rade a primaju plate, najavili protest posle odluke da im se ubuduće ne isplaćuju pune zarade.

Izvor: B92

Default images

Predstavnici radnika koji nisu prešli u “Fijatovu” fabriku u Kragujevcu, a ostali su u fabrici “Zastava automobili” zapretili su da će blokirati tu fabriku, jer će od aprila primati 60 odsto zarade, s obzirom na to da ne dolaze na posao i nisu radno angažovani.

Pretnja sindikalaca da će blokirati kompaniju “Fijat automobili Srbija” je pretnja državi Srbiji i svim radnicima koji zaista žele da rade i žive od svog rada i Vlada Srbije i Ministarstvo ekonomije to neće dozvoliti, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo ekonomije upozorava da će preduzeti sve zakonom dozvoljene mere, uključujući i podnošenje krivičnih prijava ukoliko dođe do blokade.

Više o ovoj temi čitajte u našoj rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: