Svet

Ponedeljak, 29.04.2013.

16:52

Folksvagen želi da sačuva fabrike

Folksvagen će sačuvati fabrike u Evropi, uprkos ne tako sjajnim ekonomskim okolnostima kojima kompanija pokušava da se prilagodi.

Izvor: Tanjug

Default images

Folksvagen pokušava da izbegne otpuštanje stalno zaposlenih, izjavio je predsednik uprave kompanije Martin Vinterkorn.

U interviju za austrijsku TV stanicu ORF, Vinterkorn je obećao da VW neće pratiti primere ostalih automobilskih kompanija koje su smanjile obim proizvodnje u Evropi.

"Nećemo smanjivati proizvodne kapacitete u Evropi. Naprotiv, sačuvaćemo ih. Nećemo sigurno otpustiti stalno zaposlene, ali kada su u pitanju zaposleni na odredjeno vreme, još ćemo videti", rekao je predsednik kompanije.

VW je u prvom tromeseciju ostvario dobit iz poslovanja od 2,34 milijarde evra, što je pad od 26 odsto u odnosu na isti period 2012. Medjutim, kompanija ostaje pri planu da u ovoj godini ostvari profit jednak onom iz 2011, a koji je iznosio 11,5 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: