Svet 0

18.05.2024.

23:23

Drugi čovek Mosada upozorava: Gubimo, ni u čemu nismo uspeli

Ram Ben-Barak, član izraelskog parlamenta koji je bio zamenik direktora Mosada, govorio je u subotu na javnom radiju Izraela i upozorio da Izrael gubi rat u Pojasu Gaze.

Izvor: Klix.ba

Drugi čovek Mosada upozorava: Gubimo, ni u čemu nismo uspeli
Profimedia

Podeli:

"Ovom ratu nedostaje jasan cilj i evidentno je da ga nedvosmisleno gubimo. Prinuđeni smo da učestvujemo u bitkama na istim područjima i na kraju gubimo više vojnika. Suočavamo se i sa zastojima na međunarodnoj sceni, našim odnosima sa SAD su se značajno pogoršale, a ekonomija Izraela je u padu“, rekao je Ben Barak.

Nakon toga je rekao: "Pokažite mi jednu stvar u kojoj smo uspeli".

Njegove izjave usledile su nakon što su Brigade Al-Kasam, vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, saopštile da su ranije ubile 15 izraelskih vojnika istočno od najjužnijeg grada Rafe u Gazi.

Izraelska vojska nije saopštila da je do sada pretrpela gubitke.

Prema rečima portparola brigade Kasam Abu Obeidija, u proteklih 10 dana palestinski borci su gađali 100 izraelskih vojnih vozila, uključujući tenkove, oklopne transportere i buldožere.

Izrael je do sada priznao da je 280 njegovih vojnika poginulo u operacijama u Pojasu Gaze.

Borbe besne u Gazi dok Izrael intenzivira svoju kopnenu invaziju na Rafu uprkos međunarodnoj zabrinutosti za stotine hiljada raseljenih Palestinaca u južnom gradu.

Rafa, koja je nedavno dala sklonište za više od 1,4 miliona palestinskih civila, videla je oko 640.000 njegovih stanovnika kako beži u druga područja zbog pretnje izraelske invazije u punom obimu.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: