Aktuelno 1

18.05.2024.

11:45

Google vraća stari sistem prikaza rezultata pretrage

Google je tokom nedavno održane I/O konferencije najavio neke novitete koji stižu u pretragu interneta.

Izvor: B92

Google vraća stari sistem prikaza rezultata pretrage
Aria sandi hasim / Shutterstock.com

Podeli:

Iako se u velikom delu svojih vesti i noviteta Google fokusirao na AI funkcije koje stižu u kompanijine servise, uključujući i Search, kompanija nije zanemarila osnovnu funkciju pretrage.

Tako je Google objavio novi "Web" filter za pretragu, koji će korisniku prikazivati samo tekstualne linkove u rezultatima pretrage.

Novi i dodatni filter će omogućiti prebacivanje između Google-ovih tabova sa rezultatima pretrage, kao što smo to do sada imali za Images, News, Videos i druge. Web tab je sada dostupan svim korisnicima Google Search-a.

"Ovo smo dodali nakon što smo čuli od nekih korisnika da bi ponekad radije videli linkove do veb stranica u svojim rezultatima pretrage, na primer ako traže tekstualne dokumente dužeg formata, koriste uređaj sa ograničenim internet pristupum, ili jednostavno za one koji samo više vole tekstualne linkove", stoji u objavi Google-a.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: