Svet

Četvrtak, 20.09.2012.

11:58

Velika otpuštanja u Banci Amerike

Američka finansijska korporacija "Banka Amerike" planira da ukine 16.000 radnih mesta, u okviru velikog plana reorganizacije do kraja ove godine.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je objavio "Volstrit džornal" kada se to desi ova banka više neće biti najveći američki bankarski poslodavac,

Tim smanjenjem će ukupan broj zaposlenih u tom bankarskom džinu opasti na 260.000, na najniži nivo od 2008, kada je ta banka preuzela propalog hipotekarnog kreditora "Kantrivajd fajnenšel" i investicionu banku "Meril Linč". Odluka o ukidanju radnih mesta, objavljena u dokumentu, uručenom vodećim rukovodiocima, deo je šire strategije izvršnog direktora Brajana Mojnihana, koji je na tu funkciju došao 2010, da banku učini efikasnijom i smanji njenu izloženost rizicima, navedeno je u članku.
Najviše radnih mesta će biti ukinuto u poslovima BofA s potrošačima jer će biti zatvoreno 200 ekspozitura, povrh 178 koje su zatvorene prošle godine, naveo je Volstrit džornal", pozivajući se na jednu neimenovanu osobu koja je upoznata s tim dokumentom.
Planom za restrukturisanje BofA je već ranije predvidjeno da bude ukinuto nekoliko medjunarodnih podružnica za kreditne kartice, osiguravajućih filijala i drugog vlasništva, čime će vrednost ukupne imovine "Banke Amerike" biti smanjenja za sedam odsto, na oko 2,16 biliona dolara, ukazano je u članku "Volstrit džornala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: