Svet

Četvrtak, 25.05.2017.

14:40

Uber više neće biti isti - koliko para, toliko km

Cene prevoza Ubera ubuduće bi mogla da se veoma razlikuje.

Izvor: Večernji list

Uber više neće biti isti - koliko para, toliko km
(Foto: Getty images)

Kako prenosi Blumberg, do iizmene će doći ukoliko se usvoji novi sistem izračunavanja cene pomoću algoritma.

Taj sistem već se isprobava na području nekoliko velikih gradova u SAD.

Novi sistem obračuna u obzir, osim kilometraže i trajanja puta uzimaja i odabranu ruta, doba dana ali i mesto ukrcavanja i iskrcavanja. Ovo poslednje je posebno zanimljivo jer podrazumeva da će vožnja iz luksuzne četvrti do otmenog restorana koštati više nego jednako duga vožnja između, recimo, kvarta na periferiji i zabačene pečenjare. Prema njihovoj logici, ako ste dobrostojeći, možete sebi priuštiti plaćanje većeg računa za njihove usluge.

Smisao ovog novog načina izračunavanja cene je preotimanje korisnika konkurenciji, koja Uberu u poslednje vreme nemilice krade klijente i određivanje cene pre početka vožnje. Ili kako Blumberg piše -smislili su novi način izračunavanja cene jer žele više novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: