Svet

Utorak, 10.01.2017.

17:30

Vučić: Idu u Dubrovnik - BG lepši, ima da se vidi

Privrednici indijske države Gudžarat zainteresovani su za farmaceutsku industriju u Srbiji i poljoprivredu, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vučić: Idu u Dubrovnik - BG lepši, ima da se vidi
Foto: Tanjug/AP

Međutim, kako je rekao, pokušaćemo da dovedemo i što više turista iz Indije u našu zemlju

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa glavnim ministrom Gudžarata Vidžajem Rupanijem, rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd.

Kako je dodao, srpska delegacija razgovarala je sa predstavnicima Federacije indijskih privrednih komora i o dolasku više turista u Srbiju.

"Oni neretko dolaze u Dubrovnik. Rekao sam da je Beograd, uz sve poštovanje starog grada, da mislim da je Beograd lepši i da ima da se vidi mnogo više stvari nego u Dubrovniku i gradovima koje posećuju", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je sagovornicima poručio da je Srbija spremna na sve kako bi ublažila vizni režim i privukla što više turista u Srbiju.

"Onda će mnogi doći, videti Beograd, zavoleti ga, potrošiti novac, ali uložiti i u svoje poslove, što je za nas od izuzetnog značaja. Turizam je bila jedna od grana o kojoj smo diskutovali i za koju verujem da ćemo imati konkretne korake u narednom periodu", rekao je Vučić.

Vučić je podsetio i da Srbija sa Privrednom komorom Indije ima potpisan sporazum o saradnji još iz 2003, ali da se nije mnogo odmaklo na tom planu.

"Sada smo dogovorili razmenu delegacija iz različitih sektora, kako bi naši privrednici odlazili u Indiju i njihovi dolazili u Srbiju. Mislim da posle toga možemo da očekujemo rast trgovinske razmene, njihove nove investicije, ali i dolazak naših kompanija koje u Indiji mogu da zarade novac", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: