Srbija

Sreda, 22.04.2015.

14:17

"Obići i Arape koji nisu uzorali"

Pokrajinski sekretar Vojvodine Branislav Bugarski je preporučio premijeru Aleksandru Vučiću da poseti ne samo uspešne, već i problematične investicije.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Bugarski je rekao da je današnja poseta Vučića firmama Simens i Svarovski u Subotici "pohvala za rezultate Pokrajinske vlade".

Ali, "iako nam je drago što premijer stalno obilazi investicije koje smo mi realizovali, žao nam je što nema novih i što se ambijent za ulaganje pogoršao", rekao je Bugarski novinarima.

Bugarski je ukazao da je pre trebalo da premijer danas poseti arapske investitore koji nisu obradili oranice u Vojvodini, investitore koji najavljuju odlazak nezadovoljni pogoršanjem uslova rada, korupcijom i državnom upravom, i da treba da se zapita zašto su tri nemačke investicije otišle u Makedoniju, a ne u Srbiju.

"Nažalost, ove godine, prvi put nakon dugog niza godina, nemački investitori su pesimisti u odnosu na privredni ambijent u Srbiji", podsetio je Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

12 h

Podeli: