Srbija

Četvrtak, 19.03.2015.

16:47

Bozaj: Halk preuzima Čačansku banku

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj rekao je da investitori iz njegove zemlje žele da ulažu u Srbiji.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Freeimages.com

Bozaj je najavio da će uskoro turska banka Halk potpisati ugovor o preuzimanju Čačanske banke.

Bozaj je posle razgovora s gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, kazao da želi da se brže razvijaju odnosi Turske i Srbije, naročito u privredi.

"Kragujevac ima izuzetan potencijal, ne samo industrijski već i poljoprivredni i tekstilni. Odazvao sam se na poziv gradonačelnika kako bih video kakve su mogućnosti za saradnju", rekao je Bozaj, prenosi sajt gradske uprave www.kragujevac.rs.

Rad turske banke u Srbiji, po njegovim rečima, omogućiće povoljne kredite i ohrabriti mala i srednja preduzeća da investiraju.

"Kragujevac kao privredni centar u kojem posluje italijanski Fijat, svakako teži razvoju i drugih sektora za koje je Turska zainteresovana. Širok je spektar saradnje, i ova poseta bi mogla da bude prvi korak u tom smislu", rekao je Bozaj.

Gradinačelnik Nikolić je rekao da su predstavnicima Turske predstavljene mogućnosti ulaganja u preduzeća koja su u procesu restrukturiranja i privatizacije, kao i za poslovanje u budućoj industrijskoj zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: