Srbija

Sreda, 14.01.2015.

12:37

Tenis stiže na razgovore u Srbiju

Delegacija nemačke kompanije "Tenis" sastaće se sutra u Beogradu sa predstavnicima nadležnih državnih institucija.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Predstavnici nemačke kompanije mesne industrije, koja je najavljivana kao potencijalna investicija u Srbiju, razgovaraće sa srpskim zvaničnicima o planovima za unapređenje stočarske proizvodnje i prerade mesa u Srbiji, saopštila je Privredna komora Srbije.

Nakon posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj u septembru 2014. i susreta sa vlasnikom nemačkog "Tenisa" Klemensom Tenisom, ta nemačka mesna industrija objavila je da je zainteresovana za ulaganje 200 miliona evra u otvaranje pogona u Srbiji i gajenje svinja.

Investicija kompanije "Tenis", kako je tada rečeno, mogla bi za dve godine da obezbedi proizvodnju oko milion grla svinja.

"Tenis" je počeo kao porodični biznis, a danas zapošljava 8.000 radnika.

"Tenis" godišnje preradi 17 miliona svinja, a polovina proizvoda se izveze. Ta kompanija ima godišnji obrt od 5,6 milijardi evra, po čemu je na prvom mestu u Nemačkoj.

Kako je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković ranije kazala, Srbija proizvodi oko 3,6 miliona svinja godišnje, što je milion komada manje nego pre deset godina.

Povodom najave investicije Tenisa u Srbiju, Dojče vele je objavio tekst u kojem navodi da je reč o porodičnoj firmi koju prati negativan publicitet, da se piše o izrabljivanju radnika, proneverama i mutnim odnosima s Kremljom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

6 h

Podeli: