Svet 0

18.05.2024.

20:44

Poslednje upozorenje: Niko nije bezbedan

Izraelska vojska danas je pozvala Palestince u primorskim naseljima u severnoj Gaze da se evakuišu iz tog područja, dok nastavlja sa svojom operacijom u Džabaliji.

Izvor: Tanjug

Poslednje upozorenje: Niko nije bezbedan
Profimedia

Podeli:

Portparol IDF-a na arapskom jeziku Avičaj Adri objavio je listu novih zona koje treba evakuisati, a palestinskim civilima je rečeno da se presele u skloništa zapadno od grada Gaza, prenosi Tajms of Izrael.

Prošlog vikenda IDF je izdala upozorenje za evakuaciju grada Džabalija, pre nego što je izvršen napad.

Od tada je vojska dva puta proširila zonu evakuacije, a najnovija najava uključuje oblasti al-Atatra i al-Karama na obali Gaze. Izraelska vojska je ranije danas saopštila da su njene snage nastavile da deluju u oblastima širom Pojasa Gaze, uključujući Džabaliju i Rafu, izvodeći ono što je IDF nazvala "preciznim operacijima protiv terorista i infrastrukture".

Medicinski zvaničnici su izjavili da su izraelske snage ubile i ranile desetine Palestinaca.

Šef Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) Filip Lazarini poručio je danas da u Pojasu Gaze ne postoji sigurna zona i da civili nemaju gde da se sklone.

''Tvrdnja da ljudi u Gazi mogu da se presele u „bezbedne” ili „humanitarne” zone je lažna. Svaki put ozbiljno se rizikuju životu civila. U Gazi nema bezbednih zona. Nijedno mesto nije bezbedno. Niko nije bezbedan'', upozorio je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: