Srbija

Nedelja, 07.12.2014.

11:21

Jagodina: Manje takse za firme

Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara u Jagodini oslobodjeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Izvor: Tanjug

Default images

Drugim preduzetnicima i pravnim licima taksa je smanjena za 1,6 odsto, odlučili su odbornici Skupštine grada. Srednja preduzeća, sa prihodom iznad 50 miliona plaćaće "do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade", stoji u odluci Skupštine grada koja je jednoglasno usvojena, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Prosečna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 48.563 dinara što je manje za oko 1,6 odsto u odnosu na isti period lane (49.373) i za toliko je manja visina lokalne komunalne takse sada.

U odluci Skupštine grada, stoji, "da će pravna lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnje i trgovine na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefinskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, noćnih barova, diskoteka, bingo sala, komunalne takse plaćati najviše do deset prosečnih zarada, što je oko 485.630 dinara".

Preduzetnici i lica s prihodom do 50.000.000 dinara i lane su u Jagodini bili oslobodjeni komunalne takse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: