Srbija

Petak, 09.03.2012.

16:20

Beograd nabavlja 400 novih autobusa

Odbornici Skupštine grada razmatraće pauze predlog informacije o neophodnosti nabavke 400 novih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Izvor: Tanjug

Default images

Oni bi, prema rečima predsednika skupštine Aleksandra Antića, mogli da budu na gradskim ulicama u narednih godinu do godinu i po dana.

Antić je rekao da je donošenje takve odluke u cilju unapređenja kvaliteta javnog prevoza.

"Današnjom odlukom stvaramo preduslove za nabavku novih autobusa. Već ove godine će biti započeta procedura za nabavku i u narednih godinu, godinu i po dana, svih 400 autobusa će biti na ulicama Beograda", rekao je on.

Antić je rekao da je grad uradio puno toga na obnavljanju voznog parka u GSP Beograd i da je, pored nabavljenih 83 nova trolejbusa i 30 tramvaja, uočeno da bi trebalo nabaviti dodatnih 400 autobusa.

U obrazloženju odluke piše da poslednjih godina nije vršena nabavka autobusa i da GSP Beograd u ovom trenutku raspolaže sa 810 autobusa, od kojih je 400 starije od 10 godina.

Za normalno funkcionisanje javnog prevoza u Beogradu, kako je navedeno, neophodna je nabavka najmanje 400 autobusa, od čega 280 zglobnih i 120 solo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: