Svet 10

19.05.2024.

13:07

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

Izvor: Tanjug

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"
Profimedia

Podeli:

Ove banke su bile među zajmodavcima koji su imali ugovor za izgradnju fabrike za preradu gasa u Rusiji s nemačkom kompanijom ''Linde'', a koji je prekinut zbog zapadnih sankcija Moskvi.

Tužbe je podneo ''RusChemAlliance'', preduzeće koje je u polovinskom vlasništvu gasne kompanije Gazprom, koje je operator ovog projekta, prenosi Rojters.

Arbitražni sud u Sankt Peterburgu zabranio je Dojče banci da ostvari svoje učešće u kapitalu u svojoj ruskoj podružnici, kao i u kompaniji ''Deutsche Bank Technology Center LLC''.

Sud je izrekao zaplenu do 238.6 miliona evra u hartijama od vrednosti, nekretninama i bankovnim računima Dojče banke, njenim podružnicama i ''Deutsche Bank Technology Center LLC''.

Dojče banka u Frankfurtu saopštila je da je već rezervisala oko 260 miliona evra. Sud je takođe zaplenio imovinu Komercbanke u vrednosti od 93,7 miliona evra, kao i hartije od vrednosti i zgradu banke u centru Moskve.

Ruski sud je u petak naredio da imovina, računi i nekretnine, kao i udeli u dve podružnice Unikredit banke, budu zaplenjeni u odvojenoj tužbi.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina uzvratila Americi sankcijama

Kina je danas uvela sankcije visokim rukovodiocima američke kompanije "Lokid Martin" (Lockheed Martin) zbog prodaje oružja kineskom regionu Tajvanu.

20:05

21.6.2024.

22 h

Podeli: