Srbija 0

19.05.2024.

16:56

Nova prevara u Srbiji: Oglasila se "Pošta Srbije"

Poruke koje su prevara i koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge.

Izvor: elektronskobankarstvo.rs

Nova prevara u Srbiji: Oglasila se "Pošta Srbije"
Shutterstock/Natee Meepian

Podeli:

JP "Pošta Srbije" detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe "Post Express". U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici aplikacije "WhatsApp" i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge, koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

Ističemo da ni "Pošta Srbije", ni "Post Express" ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, "Pošta Srbije" obavestila je i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700/100 300 i 011/3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Podeli: