Svet 0

19.05.2024.

18:14

Tehnološki gigant ima neobičnu ponudu za svoje zaposlene

Američka tehnološka korporacija Majkrosoft pozvala je stotine zaposlenih u svojim kineskim odeljenjima za veštačku inteligenciju (AI) i računarstvo u klaudu da razmotre odlazak u druge zemlje.

Izvor: BIZLIFE

Tehnološki gigant ima neobičnu ponudu za svoje zaposlene
Mulevich / Shutterstock.com

Podeli:

Kako prenosi Volstrit žurnal (WSJ), pozivajući se na anonimne upućene izvore, Majkrosoft je pozvao između 700 i 800 svojih zaposlenih u Kini, uglavnom državljana te zemlje, da razmišljaju o preseljenju u države kao što su Sjedinjene Američke Države, Irska, Australija ili Novi Zeland.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena pooštrava kontrolu nad izvozom najsavremenije američke tehnologije u Kinu.

Vlada SAD je nedavno opozvala dozvole koje su omogućavale nekim američkim kompanijama kao što su Intel i Kvalkom (Qualcomm) da Kini isporučuju čipove koji se koriste u telefonima i laptop računarima firme Huavej, preneli su mediji.

Kompanija Huavej je u aprilu izbacila na tržište laptop Mejtbuk iks pro (MateBook X Pro) sa snažnim Intelovim procesorom Kor ultra 9 (Core Ultra 9) koji omogućava lako korišćenje alata veštačke inteligencije (AI).

Američki poslanici iz redova Republikanske partije su kritikovale Ministarstvo trgovine SAD zbog toga što dozvolilo izvoz pomenutog čipa u Kinu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

1 d

Podeli: